A kapor népszerű és sokoldalúan felhasználható zöldfűszer. Frissen, de szárítva is szívesen használják. A szárított Ízmester kaporlevél kiváló és különleges ízzel gazdagíthat különféle ételeket – a zöldségektől a húson át a halakig.
A friss kapor illata nagyon jellegzetes és intenzív, míg a szárított kapor illata enyhébb és kellemesebb. Frissítő, fűszeres-édes íze kiemeli az ételek természetes ízét. A szárított, apróra vágott kaporleveleket lehetőleg a főzés végén vagy főzés nélkül tegyük az ételhez. Íze gyakran a tavasz és a nyár hangulatával társul. Sok otthonban az egyik kedvenc dekorációs fűszernövény. Elég egy csipetnyi, és az étel azonnal étvágygerjesztőbbnek tűnik. A szárított kapor enyhe aromájának köszönhetően általában a gyermekek is szívesen fogyasztják a vele főtt ételeket.















