A fokhagyma a vöröshagymával, a mogyoróhagymával és a póréhagymával rokon növény. Kiválóan szárítható, és ebben a formában a szárított fokhagyma ideális ízesítője különféle ételeknek. Az intenzív íz és a jellegzetes illat a kéntartalmú aminosav-származék jelenlétéből fakad. Nem mindenki szereti a fokhagyma sajátos, erős ízét, de szárítva és kis adagokban általában többen szeretik, mivel enyhébb, mint a friss. A szárított fokhagyma a népszerűségét sokoldalúságának és finom ízének köszönheti.
Az Ízmester szárított fokhagyma finom ízt ad az ételeknek, így hagyományos és modernebb ételekhez egyaránt tökéletes választás. A szárított fokhagymát általában kényelmesebb a szószokban, mártásokban, pácokban használni, mert könnyebben elkeveredik, mint a friss. A gyerekek általában jobban kedvelik. Színe a fehér-krémtől a sötét bézsig terjedhet.















